Različite tipovi sijalicna grla

52,00  RSD
Molimo vas, prvo odaberite SVE opcije proizvoda. kao na primer snaga sijalice ili reflektora ili panela, boju svetla itd. u cenu proizvoda nije uracunat troskovi transporta
TIP GRLA

Opis

Sijalična grla su delovi električnih sijalica koji omogućavaju njihovo povezivanje sa električnom mrežom.
Postoje različiti tipovi sijaličnih grla, a svaki od njih ima svoju specifičnu namenu.

  1. E27 grlo: Ovo grlo je jedno od najčešće korišćenih u domaćinstvima. Koristi se za obične sijalice koje imaju veliki prečnik navoja. Može se naći u mnogim rasvetnim telima poput plafonjera, stojećih lampi ili zidnih svetiljki.

  2. E14 grlo: Ovo je manja verzija E27 grla. Koristi se za manje sijalice, često u malim stojećim lampama, lusterima ili dekorativnim svetiljkama.

  3. GU10 grlo: Ovo grlo je specifično jer se sijalica u njega postavlja direktno, bez navoja. Koristi se za halogene sijalice sa dvokontaktnim priključkom. Najčešće se koristi u plafonjerama, reflektorima ili trakama sa rasvetom.

  4. G9 grlo: Ovo je još jedno grlo za halogene sijalice. Sijalica se postavlja bez navoja, umetanjem u odgovarajući otvor. G9 grlo se često koristi u plafonjerama, dekorativnim lampama ili ogledalima.

  5. B22 grlo: Ovo grlo je popularno u nekim domaćinstvima. Koristi se za sijalice sa bajonetnim priključkom. Može se naći u starijim modelima rasvetnih tela kao što su plafonjere ili zidne svetiljke.

Sijalična grla su ključni deo rasvetnih sistema jer omogućavaju sigurno povezivanje sijalica sa električnom energijom.

Odabir odgovarajućeg grla zavisi od vrste sijalice koju želite koristiti i rasvetne opreme koju posedujete.

Važno je da se pridržavate uputstava proizvođača i bezbedno rukujete sijalicama i grlima kako biste osigurali ispravno funkcionisanje i izbegli moguće električne probleme.

Informacije

NAPOMENA
Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.