Politika cookies

Sajt http://www.prodavnicaledrasvete.rs, kao i mnogi drugi, koristi male fajlove koji se zovu kolačići kako bi prilagodili vaše iskustvo. Saznajte više o kolačićima i kako ih možete kontrolirati.

Ova stranica sadrži informacije o tome šta su kolačići, kolačići na ovoj stranici, kako isključiti kolačiće u vašem pregledniku, kako posebno onemogućiti oglašavanje kolačića trećih strana, kao i neke korisne linkove za dalje čitanje o toj temi. Ukoliko ne pružite informacije koje ste tražili, ili imate dodatna pitanja o korišćenju kolačića na http://www.prodavnicaledrasvete.rs, pošaljite e-mail na office@prodavnicaledrasvete.rs .

Šta su "kolačići"?

'Kolačići' su male tekstualne datoteke koje pretraživač pohranjuje (npr. Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari itd.) Na vašem računalu ili mobilnom telefonu. One dozvoljavaju web-lokacijama da pohranjuju stvari kao što su korisničke postavke. Kolačiće možete smatrati dajući "memoriju" za web-lokaciju, omogućavajući joj da prepozna korisnika i da na odgovarajući način odgovori.

Budući da poštujemo vaše pravo na privatnost, možete odabrati da ne dopuštate neke vrste kolačića.

Postoje 2 glavne kategorije kolačića:

  • Kolačići sesije - nazivaju se i prolazni kolačići, ti kolačići se brišu kada korisnik zatvori web preglednik. Kolačić sesije čuva se u privremenoj memoriji i ne zadržava se nakon što se preglednik zatvori ili nakon što se korisnik odjavi.
  • Trajni kolačići - trajni kolačići pomažu web-lokacijama da zapamte vaše informacije i postavke kada ih ubuduće posjećujete. Ovo rezultira bržim i praktičnijim pristupom, jer, na primjer, ne morate se ponovo prijavljivati. Trajni kolačići mogu uključivati ​​i kolačiće koje postavlja druga web lokacija od one koju korisnik trenutno posjećuje (poznat i kao 'kolačići treće strane') - koji se mogu anonimno koristiti za pamćenje korisničkih postavki.

Kako ova web stranica koristi kolačiće?

Posjeta stranici na ovoj web-lokaciji može generirati sljedeće vrste kolačića:

  • Osnovni kolačići
  • Kolačići za performanse
  • Kolačići za društvene medije i oglašavanje

Neke od ovih kolačića mogu postaviti usluge trećih strana.

Osnovni kolačići

Oni vam omogućuju da postavite postavke kolačića i takođe vam omogućuju pristup glavnoj funkcionalnosti ove web stranice.

Ovi kolačići čuvaju određene korisničke preferencije u odnosu na ovu web lokaciju, tako da korisnik ne treba da ih postavlja svaki put kada posjete web lokaciju.

Kolačići za registraciju se generiraju kada se korisnik registrira na ovoj web stranici, s ciljem da nas obavijesti ako je korisnik prijavljen ili ne. Naši serveri koriste ove kolačiće da odrede sa kojim računom ste prijavljeni i kako bi vam omogućili lakšu interakciju sa web-lokacijom.

Postavljamo i neke druge kolačiće kako bismo vam omogućili da koristite web stranicu na način na koji je bio namijenjen za korištenje: kolačiće za kupovinu i popis favorita (kako bi vam pokazali proizvode koje ste dodali u košaricu ili u svoje favorite kolačići (lokalizacija) (koriste se za određivanje vaše lokacije na osnovu vašeg IP-a, s ciljem da unaprijed popunite određena polja potrebna za prijavu ili odjavu), kolačiće sesije generirani prilikom pristupa web-lokaciji i automatski se brišu nakon zatvaranja preglednika (zahtijeva se HTTP protokol ili je neophodno za popunjavanje obrazaca ili interakciju sa određenim elementima sajta itd.), kolačiće postavljene od strane aplikacija za chat korisnike koje vam omogućavaju da stupite u kontakt sa našim osobljem za podršku.

Bez bitnih kolačića, ne bismo mogli pohraniti vaše postavke kolačića i pristupiti određenim osnovnim značajkama web-lokacije, tako da se narudžba ne bi izvršila u normalnim uvjetima.

Kolačići za performanse

Ovi kolačići uključuju kolačiće za performanse i kolačiće za analizu prometa.

Oni nam omogućavaju da na agregatan način izmjerimo promet na web-lokaciji, identificiramo izvore saobraćaja, da dobijemo informacije o većini i najposjećenijim stranicama io tome kako korisnici komuniciraju sa web-lokacijom.

Sve informacije koje prikupljaju kolačići su agregirane i stoga anonimne. Ove kolačiće postavljaju Web Analytics usluge treće strane (npr. Google Analytics).

Ako ne dozvolite ove kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili naš sajt i nećemo moći pratiti njegove performanse.

Kolačići za društvene medije i oglašavanje

Ovi kolačići mogu biti postavljeni preko našeg sajta putem usluga oglašavanja koje koristimo ili putem usluga društvenih medija.

Te kompanije mogu da ih koriste da izgrade profil vaših interesa i pokažu relevantne reklame na drugim lokacijama.

Ako ne dozvolite ove kolačiće, možda nećete moći vidjeti određene relevantne oglase.

Ovi kolačići mogu doći od trećih strana, kao što su usluge oglašavanja (npr. AdSense, AdWords), platforme društvenih medija (npr. Facebook, Twitter) itd.

Ova web stranica ne može pristupiti kolačićima koje su postavile treće strane i treća strana ne može pristupiti kolačićima koje je postavila ova web stranica. Na primer, kada delite sadržaj pomoću dugmeta društvenih medija, vaša aktivnost će biti praćena samo tom uslugom.

Kako da isključim kolačiće?

Obično je moguće zaustaviti pregledač prihvaćajući kolačiće, ili ga spriječiti da prihvaća kolačiće s određenog web-mjesta.

Svi moderni preglednici vam omogućuju da promijenite postavke kolačića. Ove postavke će se obično naći u meniju „opcije“ ili „preferences“ u vašem pretraživaču. Trebali biste koristiti i opciju 'Pomoć' u vašem pregledniku za više detalja.

Korisni linkovi

Ako želite saznati više o kolačićima i njihovom korištenju na Internetu, korisne su sljedeće veze: